INNOVATSION RIVOJLANISH KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISHNING ASOSIY MEXANIZMI - Аzamaliyeva, Madinaxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada innovatsion rivojlanishning kambag‘allikni qisqartirishdagi ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda texnologik yangiliklarni iqtisodiyotning turli sohalariga joriy etish orqali aholi daromadlarini oshirish, bandlikni ta’minlash va iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlash bo‘yicha misollar keltirilgan. Shuningdek, tijorat banklarining innovatsion loyihalarni moliyalashtirishdagi o‘rni va xalqaro hamkorlikning zarurligi ko‘rsatib o‘tilgan. Qishloq xo‘jaligi, sanoat va xizmat ko‘rsatish sohalarida texnologiyalarni qo‘llash kambag‘allikni qisqartirish bilan birga ijtimoiy-iqtisodiy muvozanatni yaxshilashga imkon beradi. Mazkur maqola, innovatsion yondashuvlarning iqtisodiy va ijtimoiy muammolarni hal qilishdagi strategik ahamiyatini ochib beradi.