NAVOIY VILOYATIDA AHOLINI KAM TA’MINLANGAN VA IJTIMOIY HIMOYAGA MUHTOJ QATLAMLARINI MUHOFAZA QILISHNING ASOSIY YOʻNALISHLARI - Temirova , Muxabbat (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqola “Z” avlodining ijtimoiy va psixologik xususiyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada “Z” avlodi yoshlarining texnologiyalar bilan ajralmas bog‘lanishi, ijtimoiy tarmoqlarda faoliyat yuritish, onlayn muloqotga qiziqish, stress va depressiya kabi psixologik muammolar, shaxsiy erkinlikni qadrlash, ijtimoiy mas’uliyat va kreativlik kabi asosiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, maqolada ushbu xususiyatlarning jamiyatdagi o‘rni va avlodlar o‘rtasidagi farqlar ko‘rsatilgan. Takliflar qismida esa, yoshlar uchun ta'lim, psixologik qo‘llab-quvvatlash va ijtimoiy mas’uliyatni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.