TASHQI INVESTITSIYALARNING IQTISODIY O‘SISHGA TA’SIRI - Sultonova, Yulduzxon; Rustamov, Muhammadazizxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Mazkur maqola O‘zbekiston iqtisodiyotida tashqi investitsiyalarning iqtisodiy o‘sishga ta’sirini o‘rganishga qaratilgan. Tashqi investitsiyalar mamlakat iqtisodiyotining barqaror rivojlanishiga va iqtisodiy o‘sishga hissa qo‘shuvchi omillar orqali ta’sir etishini ko‘rsatib o‘tgan. Iqtisodiy tahlilni investitsiya strategiyalarini takomillashtirish uchun to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalar bo‘yicha keng qamrovli va taqqoslanadigan ma’lumotlarni, shuningdek, to‘g‘ridan-to‘g‘ri investitsiyalarning O‘zbekiston Respublikasining investitsiyalar iqtisodiy o‘sishga bog‘langan holda investitsiyalarga ta’siri o‘rganildi, uni ekonometrik usullar orqali investitsiyalarning iqtisodiy o‘sishga bo‘lgan ta’siri tahlil qilingan.