KREDIT PORTFELINING SOHALAR BO‘YICHA DIVERSIFIKATSIYASI VA UNING SIFATI - Sabirova, Lobar (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada tijorat banklari kredit portfelining amaldagi holati batafsil tahlil qilingan. Unda bank kreditlarining tarkibi, sifat ko‘rsatkichlari, to‘lovga layoqatsiz kreditlar ulushi, soha va mintaqalar bo‘yicha taqsimoti statistik ma’lumotlar asosida o‘rganilgan. Kredit portfelining hajmi va sifati bank faoliyatining barqarorligi hamda moliyaviy ko‘rsatkichlariga qanday ta’sir qilishi tahlil etilgan. Shuningdek, amaldagi holatni yaxshilash bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.