KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISH VA AHOLI FAROVONLIGINI OSHIRISHNING IQTISODIY ASOSLARI - Oripov, Ravshanjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada kambag‘allikni qisqartirish va aholi farovonligini oshirish masalalarining iqtisodiy jihatlari tahlil qilinadi. Kambag‘allik nafaqat iqtisodiy o‘sish sur’atlariga, balki jamiyatning ijtimoiy barqarorligiga ham ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqot doirasida kambag‘allikning asosiy sabablari, uni kamaytirish strategiyalari va xalqaro tajribalar o‘rganiladi. Shuningdek, iqtisodiy islohotlar, ijtimoiy himoya dasturlari, bandlikni oshirish va tadbirkorlikni rivojlantirish choralarining samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kompleks yondashuvlar va davlat-xususiy sheriklik tizimi kambag‘allikni qisqartirishda muhim rol o‘ynaydi.