SPORT SANOATINING RIVOJLANISHIDA KICHIK BIZNES VA TADBIRKORLIKNING ROLI - Muratov, Nodir (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Mazkur maqolada sport sanoatining rivojlanishida kichik biznes va tadbirkorlikning roli tahlil qilinadi. Tadqiqotda O‘zbekiston misolida kichik biznes subyektlarining sport sohasidagi iqtisodiy faolligi, innovatsion yondashuvlari va bandlikka qo‘shgan hissasi o‘rganilgan. Statistik ma’lumotlar, so‘rovnomalar va intervyular asosida natijalar shakllantirildi. Tahlillar kichik biznesning sport infratuzilmasini rivojlantirish, sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish hamda iqtisodiy o‘sishga xizmat qilayotganini ko‘rsatdi. Shu bilan birga, moliyalashtirishdagi muammolar va infratuzilma cheklovlari aniqlanib, zaruriy takliflar ilgari surildi.