INGLIZCHA NUTQ MADANIYATINI O‘RGATISHDA ROL O‘YINLARI (ROLE PLAY) VA ULARNING SAMARADORLIGI - Axmadjonov, Avazbek; Yuldasheva, Moxinur (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqola ingliz tilini o‘rgatishda rol o‘yinlarining o‘rni, ularning samaradorligi, shu bilan birga afzalliklarini tahlil qiladi. Rol o‘yinlari talaba va o‘quvchilarning nutq madaniyatini rivojlantirishga, og’zaki nutqining ravon bo‘lishiga yordam beradi. Bu maqolada rol o‘yinlarining afzalliklari va ta’sirlari muhokama qilinadi. Rol o‘yinlar nafaqat oliy ta’limda, shu bilan bir qatorda o‘quvchilarning gapirish ko‘nikmalarini yuqori darajada ko‘tarishga hissa qo‘shadi.