ПРЕДМЕТ НОМИНИ АТОВЧИ БИРЛИКЛАРНИНГ СИНОСЕТИНИ ИШЛАБ ЧИҚИШ: ЁНДАШУВ ВА УСУЛЛАР - Нажмиддинов, Муҳаммаджон (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Мазкур мақолада синсетларни яратиш жараёни, уларнинг табиий тилга ишлов беришдаги аҳамияти ҳамда қўлланилиш доиралари таҳлил қилинади. Синсетларни қўлда ва автоматик равишда тузиш ёндашувлари ўрганилиб, уларнинг афзалликлари ва камчиликлари ёритилади. Шунингдек, замонавий технологияларнинг (Ворд Эмбеддингс, машинани ўргатиш) синсетлар яратишдаги роли кўрсатилиб, келажакдаги истиқболли тадқиқот йўналишлари белгилаб берилади. Ушбу мақола синсетлар соҳасидаги долзарб масалаларни ўрганаётган тадқиқотчилар ва дастурий таъминот ишлаб чиқувчилар учун фойдали бўлади.