TA'LIM MUASSASALARINING BOSHQARUV TIZIMIDA INNOVATSION ELEKTRON O'QUV RESURSLARINI JORIY ETISHNING SAMARALARI - Xatamkulov, Munavvarjon; Xasanova, Mohimbegim (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqola ta’lim muassasalarining boshqaruv tizimida innovatsion elektron o'quv resurslarini joriy etishning samaralari haqida bo'lib, zamonaviy ta'lim tizimidagi o'zgarishlar va ularning ta'lim sifatiga ta’siri tahlil qilinadi. Elektron o'quv resurslari, o'quv jarayonini raqamlashtirish, onlayn ta'lim platformalari va o'quv materiallarini virtual muhitda taqdim etish orqali ta’lim jarayonini yanada samarali qilish mumkin. Innovatsion texnologiyalarni ta’limda qo'llash orqali nafaqat o'qitish metodikalarini yangilash, balki boshqaruv tizimini optimallashtirish, o'quvchilarga va o'qituvchilarga yuqori sifatli resurslarga tezkor kirish imkoniyatini yaratish ham mumkin. Ushbu maqola innovatsion elektron resurslarning ta'lim jarayoniga kirishish darajasi, ularning o'quvchilarning bilim olish samaradorligiga ta'siri hamda ta'lim muassasalari boshqaruv tizimining zamonaviy talablar asosida shakllanishini tahlil qiladi. Maqola, elektron resurslarning ta'limni raqamlashtirishdagi o'rni va uning ta'lim muassasalarida boshqaruvning samarali amalga oshirilishiga qo'shgan hissasini ham ko'rib chiqadi. Tahlil qilingan materiallar va amaliy misollar yordamida innovatsion texnologiyalarni ta'lim tizimiga joriy etishning global tajribasi va mahalliy sharoitda amalga oshirilishi haqida muhim xulosalar chiqariladi.