BOSHLANG‘ICH SINF O‘QISH SAVODXONLIGI TA’LIMINI IJODIY TASHKIL ETISHNING MOHIYATI VA O‘LCHOVLARI - Sadriddinova, Zulfiyaxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Bu ilmiy maqolada, boshlang‘ich sinf o‘qish savodxonligi ta’limiga oid tushuncha, muhimlik o‘lchovlari haqida ma’lumotlar berilgan. Boshlang‘ich sinf o‘qish savodxonligi tushunchasi tavsiflangan va undagi muhim amaliyotlar, o‘qish texnikalari va o‘rganish jarayonlari to‘g‘risida ma’lumotlar taqdim etilgan. O‘quvchilarning nutqiy faoliyatlarini, o‘qib va tinglab tushunish malakalarini dunyo miqyosida PIRLS xalqaro baholash tizimini o‘rganish va unda ishtorok etish haqida malohazalar yuritilgan.