YEVROPA ITTIFOQIDA ENERGIYA KAMBAG‘ALLIGI KO‘RSATKICHLARI - Urazbayev, Raxmatjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada Yevropa Ittifoqida energiya kambag‘alligi ko‘rsatkichlarini hisoblash, baholash asoslari, energiyaga bo‘lgan ehtiyoj va daromadlarning darajasi, tarkibi shakllanishidagi manbalarning ahamiyati hamda statistik usullarda tahlil qilish masalalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, energiya kambag‘alligini aniqlashda statistik ma’lumotlar olishda tanlanma kuzatuvlar va ishlab chiqilgan usullar yoritilgan. Yevropa Ittifoqidagi aholi daromadlari va ularning energiya sarfiga bo‘lgan ta’siri, energiyaga bo‘lgan ehtiyoj va ulardagi tarkibiy o‘zgarishlar ham tahlil qilingan.