O‘ZBEKISTONDA MADANIY TURIZM ISTIQBOLLARI - Umarov, Omonjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqola tarixiy merosga va rang-barang madaniy an’analarga boy mamlakat bo‘lgan O‘zbekistonda madaniy turizmning istiqbollarini o‘rganadi. Samarqand, Buxoro va Xiva kabi qadimiy shaharlari bilan O‘zbekiston islom me’morchiligi, YUNESKOning Butunjahon merosi ob’yektlari va butun dunyo bo‘ylab sayyohlarni o‘ziga jalb etuvchi chuqur madaniy tarixning noyob uyg‘unligini taqdim etadi. Tadqiqot hukumatning infratuzilmani rivojlantirish, jumladan, elektron viza tizimlarini joriy etish va transportni yaxshilash orqali madaniy turizmni rivojlantirishga qaratilgan sa’y-harakatlarini o‘rganadi. Ushbu yutuqlarga qaramay, mehmonxona sig‘imini oshirish, xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish va mahalliy transport imkoniyatlarini yaxshilash kabi muammolar saqlanib qolmoqda. Maqolada madaniy turizmning iqtisodiy salohiyati, uning mahalliy hamjamiyatlarga ta’siri va uzoq muddatli o‘sishni ta’minlash uchun barqaror amaliyotlarning ahamiyati muhokama qilinadi.