KORXONA IQTISODIY SALOHIYATINING NAZARIY ASOSLARI - Jalolov, Ilhomjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada korxona iqtisodiy salohiyatining nazariy va amaliy asoslari, rivojlantirishning mavjud qiyinchiliklari va istiqbolli yo‘nalishlari tahlil qilingan. Tadqiqotda iqtisodiy samaradorlikni oshirishda innovatsion texnologiyalar, kadrlar malakasi va bozor infratuzilmasini rivojlantirish muhimligi asoslangan. Shuningdek, moliyaviy va texnologik qo‘llab-quvvatlash hamda huquqiy bazani takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Ushbu tahlil O‘zbekiston iqtisodiyotining barqaror rivojlanishiga hissa qo‘shishga qaratilgan.