TADBIRKORLIK SUBYEKTLARIDA INNOVATSION RIVOJLANISH TENDETSIYASINING QIYOSIY TAHLILI VA O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Shakirova, Madinaxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada tadbirkorlik subyektlarida innovatsion rivojlanishning nazariy jihatlari, subyektlarida innovatsion rivojlanishni oshirish uchun zarur bo‘lgan innovatsiyalar turlari hamda hozirgi kunda tadbirkorlik subyektlarida innovatsion faollikni oshirish bo‘yicha keng qamrovli tushunchalar taqdim etilgan. Shuningdek, Global Innovatsion Indeks ko‘rsatkichlarida O‘zbekiston Respublikasining egallagan o‘rni va qiyosiy tahlillari ko‘rib chiqilgan. Shu bilan bir qatorda iqtisodiy rivojlanishiga nisbatan innovatsiyalarning yuqori ko‘rsatkichlari dinamikasi tahlil qilingan.