AMIRIY IJODIDA HAQIQIY VA MAJOZIY ISHQ TASVIRI - Imomaliyeva, Musharrafxon Ilhomjon qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada Amiriy ijodida ishq mavzusi alohida o‘rin egallaydi. Ijodkor lobaratoriyasida ishqning bu ikki qirrasini talqin qilishda, go‘zal timsol-u obrazlar bilan ziynatlabgina qolmay, balki uni inson qalbi va ruhiy dunyosining yuksalishi bilan bog‘laydi. Haqiqiy ishq orqali inson o‘zining ichki dunyosini poklashga, ma’naviy mukammallikka erishishga intiladi. Ma’joziy ishq esa, insonni o‘z ichki his-tuyg‘ulari bilan to‘qnashuviga olib keladi, lekin bu tuyg‘ular odamni yuksak maqsadlarga yetaklashda muhim o‘rin tutadi.