DEMOGRAFIK O‘ZGARISHLAR VA MEHNAT RESURSLARI TAQSIMOTI - Abdullajonov, Davronjon Shokirjon o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Demografik o‘zgarishlar va mehnat resurslari taqsimoti o‘rtasidagi bog‘liqlik iqtisodiy rivojlanish jarayonida katta ahamiyat kasb etadi. Har qanday davlat yoki jamiyatning iqtisodiy samaradorligi va barqarorligi aholining yosh tarkibi, soni, tug‘ilish va o‘lim ko‘rsatkichlari, migratsiya oqimlari va boshqa demografik o‘zgarishlarga bog‘liqdir. Ushbu maqolada demografik jarayonlarning mehnat resurslariga ta’siri, bu jarayonlarni boshqarish strategiyalari va kelajakda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar haqida so‘z yuritilgan.