O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA XIZMATLAR SOHASI RIVOJLANISHINING O‘RTA VA UZOQ MUDDATGA MAKROIQTISODIY PROGNOZLASH - Xusanov, Murodjon Sunnatullayevich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida xizmatlar tarmog‘ining rivojlanish tendentsiyalarini makroiqtisodiy prognozlashda foydalaniladigan aksariyat modellar xususan, mamlakatimizda ham juda katta ma’lumotlar bazasini talab etishi markaziy va mahalliy davlat boshqaruvi organlari tomonidan makroiqtisodiy prognozlashtirish jarayonini murakkablashtirib, imkonsiz darajaga olib kelishi hamda har bir bosqich ko‘plab vazifalarni hal qilishni talab qilishi haqida bayon qilingan. Masalan, makroiqtisodiy prognozlash usullarini tanlash uchun prognozlashning maqsad va vazifalarini bog‘lash, ularni har bir ob’ektga nisbatan aniq ko‘rsatish va ishlanmalar uchun axborot bilan ta’minlash imkoniyatlaridan kelib chiqishi ta’kidlab o‘tilgan.