TADBIRKORLIK SUBYEKTLARI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR VA HISOBLASH USULLARI: INNOVATSION YECHIMLAR VA STRATEGIK YONDASHUVLAR - Toxirov, Rustam Solijonovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Mazkur maqola tadbirkorlik subyektlari samaradorligini o‘lchash va hisoblash texnologiyalari haqida batafsil ma’lumot beradi. Maqolada ROI, EBITDA kabi moliyaviy ko‘rsatkichlar hamda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish samaradorlikni oshirishda muhim rol o‘ynashi ta’kidlanadi. Xususan, Big Data, sun’iy intellekt (AI), va bulutli hisoblash texnologiyalarining samaradorlikni oshirishdagi ahamiyati o‘rganilgan. Shuningdek, O‘zbekiston tadbirkorlik sektorida raqamli transformatsiyaning hozirgi holati va texnologiyalarni joriy qilishning biznes samaradorligiga ta’siri batafsil tahlil qilingan.