OLIY TA’LIMNI MOLIYLASHTIRISHNING QISQA VA UZOQ MUDDATLI TENDENSIYALARINI BAHOLASH - Sherov, Alisher Bakberganovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
So‘nggi yillarda mamlakatimizda oliy ta’lim tizimini isloh qilish va uni samarali moliyalashtirish borasida bir qator chora-tadbirlar amalga oshirildi. Mazkur tadqiqot ishida oliy ta’limni moliylashtirishning qisqa va uzoq muddatli ta’sirini aniqlash maqsadida “Avtoregressiv lagli taqsimot modellari (ARDL)” dan foydalandik va oliy ta’limni moliylashtirishning qisqa va uzoq muddatli tendensiyalarini baholash bo‘yicha ilmiy xulosalar shakllantirdik.