MADANIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDA XORIJIY DAVLATLAR TAJRIBASI - Umarov , Omonjon; To’xtanazarova , Mohinur (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqola madaniy turizm va madaniy merosning o’rtasidagi bog’liqliklar va ularning ahamiyati, madaniy merosni saqlashda madaniy turizmning o’rnini aniq ravishda ko’rsatib beradi. Maqolada turizm sohasidagi o’zgarishlarni o’rganib, madaniy turizmning o’zgaruvchan rivojlanishi va uning ahamiyati yoritib beriladi. Ushbu tadqiqot maqolasi madaniy turizm va madaniy merosni saqlash o’rtasidagi murakkab munosabatlarni o’rganadi, ijobiy va salbiy ta’sirlarni o’rganadi va mas’uliyatli va barqaror amaliyotlar zarurligini ta’kidlaydi. Madaniy turizmda ko’zga ko’ringan davlatlar Gretsiya, Misr va Yaponiya davlatlarida madaniy turizmning o’rni, qadimiy madaniy meroslari, an’ana va urf-odatlari o’rganildi. Jamiyatning o‘ziga xosligi va tarixini o‘zida mujassam etgan madaniy meros globallashuv va jadal ijtimoiy-iqtisodiy o‘zgarishlar davrida misli ko‘rilmagan muammolarga duch kelmoqda.