BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA MATEMATIK KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH YOʻLLARI - Valiyeva Nargiza Athamboyevna (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilarida kompetensiyaviy yondashuv asosida oʻqitish, matematik kompetensiya tushunchasi oʻzi nima va uni darslarda qanday qoʻllanishi haqida bayon qilingan. Shuningdek, matematik kompetensiyani boshlangʻich sinflarda rivojlantirish uchun turli metodlar va takliflar keltirilgan.