SIYOSIY MOJAROLARNING TURIZMGA TA’SIRI - Hamidjon Rasulov (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada mamlakatlar o‘rtasidagi siyosiy mojorolar va turli xil kelishmovchiliklarning turizm sanoatiga ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Bir necha yillar oldin va ayni hozirgi davrda bo‘lib turgan bir necha davlatlar, masalan Rossiya va Ukraina, Falastin va Isroil kabi mamlakatlarinig siyosiy inqirozdan oldingi turizm holati o‘rganib chiqilib, topilgan ma’lumotlar hozirgi turizm holati haqidagi ma’lumotlar bilan qiyosiy tahlil qilindi. Undan tashqari ma’lum vaqt o‘tkandan keyin yani siyosiy mojorolar tugagandan so‘ng turizm sanoati eski davrdagi holatiga kelgunicha qancha vaqt ketishligi, uning uchun qanday chora tadbirlar qilinishi haqida fikrlar ilgari surildi va takliflar berildi.