KICHIK BIZNESNI RIVOJLANTIRISHNING MAMLAKAT IJTIMOIY- IQTISODIY HAYOTIDAGI AHAMIYATI - M.M. Tojiyeva (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada kichik biznesni qoʻllab-quvvatlash va yanada rivojlantirish uchun mamalakatimiz rahbari tomonidan chiqarilayotgan farmon va qarorlar, taraqqiyot strategiyasida tadbirkorlikni rivojlantirishga qaratilgan chora tadbirlar va belgilanagan vazifalar, bugungi kunda faoliyat yuritayotgan, yangi tashkil etilgan hamda faoliyati tugatilgan tadbirkorlik subyektlari soni statistik tahlili, ularning mamlakat ijtimoiy-iqtisodiy tizimiga ta’siri haqida yozilgan. Muallif tomonidan mamlakat yalpi ichki mahsuloti, bandlik, sanoat, eksport va importga kichik biznesning ta’siri statistik tahlil qilingan, kichik biznesning ta’sir sohalarini nazariy jihatdan guruhlarga ajratilgan, tegishli xulosalar berilgan.