MAMLAKATIMIZDA YASHIL IQTISODIYOTNI JORIY ETISH HOLATI VA ASOSIY YOʻNALISHLARI - J.A.Turgʻunov (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu tadqiqotda mamlakatimizda yashil iqtisodiyotni rivojlantirishning nazariy asoslari koʻrib chiqilgan. Yashil iqtisodiyot va “yashil oʻsish”ni ta’minlashning ustuvor yoʻnalishlari tahlil qilingan. Tadqiqotning maqsadi mamlakatimizda yashil iqtisodiyotni joriy etish jarayonini tahlil qilish, uning hozirgi holati, istiqbollarini koʻrsatib oʻtishdan iborat. Shuningdek, tadqiqotda mamlakatimiz iqtisodiyotini “yashil iqtisodiyot” tamoyillari asosida rivojlantirishning ustuvor yoʻnalishlari oʻrganilgan.