OʻZBEKISTONDA SMART TURIZMNI ZAMONAVIY PRINSIPLARI ASOSIDA RIVOJLANTIRISH VA BUNDA XORIJ TAJRIBASIDAN FOYDALANISH - Sh.Ruziyev; M.Toʻxtanazarova (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada Smart turizmning rivojlanishini dastlabki bosqichlari oʻrganilgan. Tadqiqot sayyohlarning tajribasini oshirish va turizm bilan bogʻliq faoliyat samaradorligini oshirish uchun yangi texnologiyalar va ilovalardan foydalanish muhimligiga urgʻu beradi. Maqolada Fransiya, Ispaniya, AQSh, Italiya va Tailand kabi mamlakatlarning smart turizm tashabbuslarini amalga oshirish boʻyicha global tajribalari haqida tushunchalar berilgan. Bu mamlakatlar turizm xizmatlarini yanada jozibador va raqobatbardosh qilish uchun smart tizimlar, mobil ilovalar va raqamli tarmoqlardan foydalanganlar. Shuningdek boshqa izlanishlar va mamlakatimizda turistlar uchun yaratilgan platformalar koʻrib chiqilgan.