MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA TARBIYALANUVCHILARNI MAKTAB TA’LIMIGA TAYORLASHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Jumanova Shahnoza Ikromjonovna Qo; Mullaboyeva Gulbahor (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada bolalarni maktabga tayyorlashda erta yoshdagi ta’limning ahamiyati haqida so‘z boradi. Maktabgacha ta’lim faqat akademik ko‘nikmalarga yo‘naltirilmasligi, balki ijtimoiy, hissiy va jismoniy rivojlanishga ham e’tibor qaratish lozim. Shuningdek, ular o‘yinga asoslangan ta’lim va bolaga yo‘naltirilgan pedagogikaning muhimligini ta’kidlaydilar. Shu asosda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida tarbiyalanuvchilarni maktab ta’limiga tayyorlashning bir qancha usul va yo‘llari haqida tavsiyalar berib o‘tilgan.