SOGʻLIQNI SAQLASH TIZIMIDA DAROMAD VA XARAJATLAR TAHLILINING AYRIM JIHATLARI - Fozilov Hayot Raximovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Sogʻliqni saqlash tizimini isloh qilish va rivojlantirish, ayni damda sohani tubdan takomillashtirish, tibbiyot muassasalarining moddiy-texnika bazasini mustahkamlash va sifatli tibbiy xizmatlar hajmini oshirish bugungi kunning dolzarb masalalari hisoblanadi. Ayni damda ushbu sohada olib borilayotgan iqtisodiy islohotlardan koʻzlangan maqsad sogʻliqni saqlashning samaradorligi, qulayligi va sifatini oshirish, shuningdek, xarajatlarni kamaytirish va tizim barqarorligini ta’minlashdan iborat. Maqolada sogʻliqni saqlash tizimi, uning vazifalari, ayni damdagi holati, tizimda iqtisodiy tahlilning, xususan, xarajat va daromadlar tahlilining xususiyatlariga toʻxtalib oʻtilgan.