OʻZBEKISTONDA INNOVATSION FAOLIYAT HOLATI VA UNI RIVOJLANTIRISH OMILLARINI BAHOLASH - Ashurov Maxammadjon Sotvoldiyevich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqola Oʻzbekistonning GII reytingidagi oʻsish darajasi hamda YaIMga nisbatan ilmiy- tadqiqot va tajriba konstruktorlik ishlariga yalpi xarajatlar, ilmiy tadqiqot va tajriba-konstruktorlik ishlanmalarni bajaradigan tashkilotlar va unda band boʻlgan xodimlar tahlili keltirilgan boʻlib, innovatsion faoliyatni rivojlantirish tendensiyalari hamda investitsiya va inson kapitali kabi innovatsion faoliyatni rivojlantirish omillarini tahlil qilish natijalarini taqdim etilgan. Shuningdek, innovatsion faoliyatni rivojlantirish bilan bogʻliq tavsiyalar keltirilgan