RAQAMLI IQTISODIYOT SHAKLLANIB BORISH SHAROITIDA MILLIY STATISTIKA TIZIMINI RIVOJLANTIRIB BORISH ISTIQBOLLARI - Radjiyev Ayubxon Baxtiyorxonovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot shakllanib borish sharoitida milliy statistika tizimini rivojlantirib borish istiqbollari tadqiq qilingan. Statistika raqamli platformasi va uning ishlash tamoyillari hamda statistik, moliyaviy, buxgalteriya va soliq hisobotlarini topshirish jarayonlarini statistika raqamli platformasi bilan o‘zaro integratsiyasi to‘g‘risida batafsil ma’lumotlar berilgan, shuningdek, ushbu faoliyatni rivojlantirish yuzasidan fikr, mulohaza va xulosalar berilgan.