CHATGPTNING IQTISODIYOTGA TA’SIRI: SUN’IY INTELLEKTNING KASBIY MEHNAT BOZORIGA TA’SIRI - Umarov Azizjon Azamjon oʻgʻli; Abdullayev Axrorjon Axadjon oʻgʻli (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu tadqiqot ChatGPT mehnat bozoriga qanday ta’sir qilishini oʻrganadi. ChatGPT va boshqa sun’iy intellekt bilan bogʻliq xizmatlar mehnat bozoriga qanday ta’sir qilishini tushunish uchun biz birinchi navbatda ushbu mavzu boʻyicha oʻtkazilgan oldingi tadqiqotlarni chuqur tahlil qildik. Talab va taklif modelidan foydalanib, biz ChatGPT ta’sirini baholaymiz. Ushbu maqola ushbu innovatsiyaning mehnat bozoriga qisqa va uzoq muddatli ta’sirini oʻrganib, uning muammolari va imkoniyatlariga e’tibor qaratadi. Bundan tashqari, biz ChatGPT-ga eng sezgir boʻlgan kasblarning toʻliq roʻyxatini taqdim etish uchun Xalqaro standart kasblar tasnifidan turli vazifalarni olish uchun matn ishlab chiqarish usulidan foydalanamiz.