KRЕDIT MЕXANIZMINING ELЕMЕNTLARI OʻRTASIDAGI ALOQADORLIKNI TA’MINLASH YOʻLLARI - Gadoyev Suhrob Jumakulovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Kredit mexanizmining samaradorligi bevosita uning elementlari oʻrtasidagi aloqadorlikning uygʻunligini ta’minlanganligi bilan belgilanadi. Xususan, kredit mexanizmidagi elementlardan birontasini samarasiz ishlashi butun mexanizmning samaradorligiga salbiy ta’sir koʻrsatadi. Jumladan, kredit shartnomasini tuzishda kamchiliklarga yoʻl qoʻyilishi kredit riski darajasining oshishiga olib keladi. Maqolada kredit mexanizmining elementlari oʻrtasidagi aloqadorlikni ta’minlashga qaratilgan ilmiy takliflar ishlab chiqilgan.