MAMLAKATIMIZDAGI YALPI ICHKI MAHSULOTGA SANOAT HAJMINING TA’SIR DARAJASI - Toxirov Rustam; Rajabboyev Botirjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Hozirgi kunda, koʻplab rivojlangan davlatlarni iqtisodiyotiga nazar soladigan Yalpi ichki mahsulot darajasi yuqori ekanligini koʻrishimiz mumkin. Demak, YaIM bu mamlakatni iqtisodiyotini yuqori oʻringa olib chiquvchi omil ekanligini anglashimiz mumkin. Albatta, YaIM tarkibiga koʻplab sohalarni kiritishimiz mumkin. Bulardan biri bu sanoatdir. Ushbu maqola, yalpi ichki mahsulotga sanoatning bogʻliqligi va ta’sir darajasini yoritib beradi. Ushbu maqola, yalpi ichki mahsulotga sanoatning bogʻliqligi va ta’sir darajasini yoritib beradi. Tadqiqotda, 2011-yildan 2022-yillar oraligʻida YaIM ni oʻsish darajasi, Sanoatning YaIM dagi ulushi, Sanoat va uning oʻsish suratlari haqida toʻliq ma’lumot beradi.