ONLAYN MAKTAB - DAVR TALABI - Usmanxodjaeva Gavxar Abduhxamidovna (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada masofaviy ta’limning kelib chiqish tarixidan to hozirgi kungacha rivojlanishi haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek zamonaviy ta’limdagi o‘quvchi va o‘qituvchi o‘rtasidagi munosabatlar yoritilgan. Maqolada davlat maktablardagi sinflarda o‘quvchilar sonining ko‘pligi va shu narsa ta’lim sifatiga ta’sir ko‘rsatayotganligi hamda bugungi kunda shu muammolarning yechimi haqida aytib o‘tilgan.