MOBBING VA UNING RUHIY PSIXOLOGIK TA’SIRI - Buoisha Mo‘ydinova (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Mobbing ingliz tilidan olingan bo‘lib, umuman olganda "nafrat" yoki "nafrat" degan ma’noni anglatadi. Mobbing odamlarning mehnati, maktabi, oilasi, ijtimoiy hayotining ko‘p jabhalariga, jumladan, o‘z-o‘zini hurmat qilishning pastligi, atrofdagilar bilan faol munosabatda bo‘la olmaslik, ayrim hollarda esa o‘zinikiga salbiy psixologik ta’sir ko‘rsatadi. shuningdek, o‘z joniga qasd qilish kabi fojiali oqibatlarga olib keladi.