OʻSMIRLARDA AGRESSIV XULQ-ATVOR SHAKLLANISHIGA TAʼSIR ETUVCHI OMILLAR - Mirzayeva Sarvinoz Hasan qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
O`smirlik davri oziga xos murakkab davr bo`lib, aksar bu yosh vakillarida agressiv xulq-atvor kuzatilishi tabiiy holatga aylangan.Maqola agressiya kishilar o‘rtasidagi kelishmovchilik oqibatida kelib chiqadigan har qanday xulq-atvor modellaridan biri bo`lib, shaxslararo munosabatda yaqqol namoyon bo‘ladi. Agressiyaning maqsadi xususan jabrlanuvchiga azob yetkazish hamda agressiyani boshqa maqsadlarga erishish vositasi sifatida qo‘llash hisoblanadi. Maqolada o‘smirlik davridaagressiv xulq ko‘rinishlarining tasnifi, korreksion imkoniyatlari yoritilgan.