MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMINING XUSUSIYLASHUVI - Foziljonova Feruza Murodjon qizi; Abdullajonov Davronjon Shokirjon o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu tezisda O’zbekistonning maktabgacha ta’lim sohasini tubdan isloh qilish va kamchiliklari o’rnini to’ldirish va muammolarini hal qilish taklif qilingan. Amerika ta’lim tizimidan ham bir qancha ustuvor yangiliklarni olib kirish O’zbekiston ta’lim tizimini kamchiliklarini to’ldirib bolalarni kunini maroqli va vaqtini foydali o’tkazishni ta’minlash tavsiya etilgan.