O‘SMIRLAR DIQQATINI TA’LIM JARAYONIGA JALB QILISH - Ahmadaliyeva Madinabonu; Eshonqulova Guljaxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Mazkur maqolada diqqat haqida tushuncha, ta’lim jarayonida o’quvchining diqqatini o’qituvchi tomonidan berilayotgan ma’lumotlarga jalb qilish, mavzuga doir ma’lumotlarning o`quvchi xotirasida tez va oson saqlanib qolishini ta’minlash usullari, bu boradagi muammolar va ularning yechimlari tadqiq etiladi. Diqqat inson aqliy faoliyatining asosi hisoblanadi. Zero, dars jarayonida o`quvchi aqliy faoliyatining faolligi ta’lim samarasining asosi hisoblanadi.