MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTIDA ALOHIDA EHTIYOJGA EGA BO’LGAN BOLALARNI TARBIYALASHDA HAMKORLIK MASALALARI - Omonova Maktuba; Abdiyeva Fazilat Fayzulla qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Inklyuziv taʼlim - umumtaʼlim jarayonini rivojlantiradi va barcha bolalarga mos boʼlgan taʼlimni joriy qiladi. Imkoniyati cheklangan bolalar taʼlim olishiga oid qoʼshimcha moslamalarni tashkil qilib bolalarni taʼlim olishiga qulay sharoit yaratadi.Inklyuziv taʼlim xar xil ehtiyojli bolalarning taʼlim olishiga qaratilgan metodologiyani rivojlantirishga xarakat qiladi. Inklyuziv taʼlim turli extiyojlarni qondirishga qaratilgan ixcham turdagi dars berishga yondashadigan taʼlimni ishlab chiqishni amalga oshiradi. Аgarda inklyuziv taʼlimni tadbiq etishda dars berish, oʼqitish bir muncha samarali va unumli boʼlsa unda nafaqat imkoniyati cheklangan bolalar balki barcha bolalar yutadi. Inklyuziv taʼlim maktablari bolalarning bilim olish uchun shaxsiy huquqlarini himoyalaydi