MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOLALARNING O‘YIN KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Olimova Dilorom Axrorjon qizi; Jumanova Shahnoza Ikromjonovna (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning hayotida o‘yinning ahamiyati va bolalarda o‘yin kompetensiyasini rivojlantirishning amaliy metodlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, pedagog tarbiyachilarning bolalarda o‘yin kompetensiyalarini rivojlantirish uchun turli zamonaviy metod va usullar ishlab chiqib, uni amaliyotda qo‘llashi tadqiq qilingan. O‘yin kompetensiyalarini rivojlantirish uchun taklif va tavsiyalar berilgan. Rivojlantiruvchi markazlarda o‘yin orqali bolalarga ta’lim va tarbiya berish haqida bir qancha taklif va fikrlar keltirib o‘tilgan.