ADABIY KOGNITIVIZMNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI (DEVID MERRILLNING – “KOMPONENTLARNI KO‘RSATISH” NAZARIYASI MISOLIDA) - Abduqodirova Madina Rustamxo‘ja qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Kognitivizm yetakchi nazariyalardan biri bo‘lib, psixologiya va pedagogikada keng qo‘llaniladi. Kognitiv ta’lim – o‘quvchilarga aqliy qobiliyatlarini maksimal darajada rivojlantirishga xizmat qiladi, ularning darsdagi faolliklarini oshiradi, o‘quv jarayonini to‘liq qamrab oladi. M. Devid Merrill ham kognitiv yondashuvga asoslangan “Komponentlarni Ko‘rsatish” nazariyasi(Component Display Theory (CDT)) deb nomlanuvchi ikki tomonlama o‘qitish nazariyasini ishlab chiqadi.