IJTIMOIY TARMOQ MULOQOTIDA ODOB-AXLOQ ME’YORLARINI IFODALOVCHI PARALINGVISTIK VOSITALARNING LINGVOMADANIY TADQIQI - Nabiyeva Diyora Baxodir qizi; Mirzayev Ashurali Baxtiyor o`g`li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Mazkur maqola ijtimoiy tarmoq muloqotida odob-axloq me’yorlarini ifodalovchi paralingvistik vositalarning lingvomadaniy tahliliga bag‘ishlangan bo‘lib, ijtimoiy tarmoq muloqotida foydalaniladigan kodlangan belgilar inson ruhiy kechinmalarini tinglovchiga yetkaza olishi va oddiy qilib so‘z (verbal vositalar) bilan ifoda etish imkoniyati cheklangan yoki nozik va murakkab bo‘lgan his-tuyg‘ularini qulay tarzda tinglovchiga ulashishda ham muhim oʻrin egallashi ko’rib chiqilgan.