O‘QITISHNING YANGI USULLARI, TA’LIMDA DASTURLASHNI O‘RGATISH - Asqarov Elbek Erkinjon o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Bugungi dunyoda texnologik yangiliklar va iqtisodiy talablar o‘zgarib ketayotgan holda, talim usullari ham kengayib borayotgan o‘zgarishlarga mos kelishadi. Bunda ta’limda dasturlashga ajratilgan e’tibor muhim o‘rinni egallaydi, chunki dasturlash o‘quv jarayonining keyingi bosqichlariga tayyorlash va yaqin kelajakdagi kasblarni o‘rganish uchun yaxshi qo‘llanma hisoblanadi. Ta’limda dasturlashni o‘rgatishning eng yaxshi usullaridan biri amaliy mashg‘ulotlarga asoslanishdir.