BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI TARBIYALASHDA ABDULLA AVLONIYNING “TURKIY GULISTON YOXUD AXLOQ” ASARINING O‘RNI - Mirzayeva Mohira Soporboyevna; Imomaliyeva Musharrafxon Ilhomjon qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini har tomonlama yetuk va barkamol, yuksak insoniy fazilatlarga ega qilib tarbiyalashda hamda yomonlikdan qaytarib, yaxshilikka chorlashda Abdulla Avloniyning ta’lim-tarbiyaga oid “Turkiy Guliston yoxud axloq” asarining qanchalik muhim manba ekanligini, hamda ushbu asarni hozirgi hayotimizda o‘rganish va o‘rgatish dolzarbligi yoritilgan.