ХОРИЖИЙ ТИЛЛАРНИ ЎҚИТИШДА НУТҚ ФАОЛИЯТИ ТУРЛАРИНИНГ ТУРЛИ ТАДҚИҚИ - Шерефетдинова Эльвина Рустемовна (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ушбу мақолада хорижий тил ўқитиш методикасида нутқ фаолияти турлари ўз ўрнига эга бўлишлиги, улар вербал мулоқот жараёнида инсонларнинг ўзаро фаолият юритиш шакли ҳисобланиши хақида фикрлар баён қилинган. Нутқ фаолияти турларининг турли фанларда ўрганилишига, нутқ фаолияти турларининг кўпгина олимлар томонидан таклиф этилган тасниф ва тавсифларини ўрганиб чиқади.