MAKTABDA JISMONIY TARBIYA MASHG‘ULOTLARINI REJALASHTIRISH MAZMUNI VA UNI TASHKILLASH - H.I.Pozilov; A.Yu.Maxkamov (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada maktablarda jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarini Davlat ta’lim standartlari asosida rejalashtirish va darslarni asosiy mazmuni bo‘yicha o‘tiladigan dars jarayonida mavzuni o‘quvchilarga tushunarli va samarali o‘qitish usullaridan foydalanish, maktabda jismoniy tarbiya, kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarning vazifalari va vositalari, o‘rta maktab yoshidagi o‘quvchilar bilan mashg‘ulotlarni o‘tkazish uslublari, yuqori maktab yoshidagi o‘quvchilar bilan mashg‘ulotlarni o‘tkazish uslublari xususida yoritilgan.