MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA TA`LIM SIFATINI OSHIRISHDA JISMONIY MADANIYATINING VAZIFALARI - H.I.Pozilov; A.Yu.Maxkamov (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada yurtimizda maktabgacha bolalarni jismoniy madaniyatining vazifalari ya’ni bolalarni ham jismoniy, ham aqliy, ham odob-axloqiy qilib tarbiyalash muhimligi, ma’naviy merosimiz, buyuk ajdodlarimiz fikrlaridan oʻsha davrlarda ham bolalar jismoniy madaniyati muhim hisoblangani ahamiyatli ekanligi xususida yoritilgan.