МАСОФАВИЙ ТАЪЛИМДА ЎҚИТУВЧИЛАРНИНГ КАСБИЙ КОМПЕТЕНТЛИГИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ - Нилуфар Баходировна Рахмонова (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ушбу мақолада хорижий тилларни ўқитишда масофавий таълимнинг актуаллиги, хорижий ахборот манбаларнидан фойдаланиш, бошқариш орқали касбий компетентлигини шакллантириш ва унинг хусусиятлари ўзгариши хақида фикрлар баён қилинган. Масофавий таълимдаги машғулотнинг ўз вақтидалиги - унинг аввалдан белгилаб қўйилган вазифани ҳал этиш вақти билан келишилган вақтдан кечикмасдан олинганлигини, назарий билимнинг сифати ва реал ҳолатига яқинлиги даражаси билан белгиланади.