RIVOJLANAYOTGAN MAMLAKATLARDA RAQAMLI IQTISODIYOT SIYOSATI - Abdullayev Axrorjon Axadjon o‘g‘li; Mulaydinov Farxod Murotovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqola rivojlanayotgan mamlakatlarda raqamli iqtisodiyot siyosatining ahamiyatini ochib beradi. Raqamli texnologiyalar iqtisodiyotni o‘zgartirish va o‘sishni rag’batlantirish salohiyatiga ega, ammo bu potentsialni amalga oshirish uchun hukumatlar qo‘llab-quvvatlovchi siyosat orqali qulay muhit yaratishi kerak. Raqamli infratuzilmani rivojlantirish, raqamli texnologiyalardan foydalanish imkoniyatini oshirish, innovatsiyalar va tadbirkorlikni rag‘batlantirish hamda ma’lumotlar maxfiyligi va kiberxavfsizlik bilan bog‘liq muammolarni hal qilishga qaratilgan siyosat zarur. Maqolada ushbu siyosatlar amalda qanday amalga oshirilganligini ko’rsatish uchun bir qancha rivojlanayotgan mamlakatlar, jumladan Amerika, Xitoy, Afrika va boshqa mamlakatlardan misollar keltirilgan. Umuman olganda, maqola rivojlanayotgan mamlakatlarda raqamli iqtisodiyotni rivojlantirishda siyosatning roli haqida qimmatli tushunchalarni beradi.