BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI TARBIYALASHDA SHARQ MUTAFAKKIRLARI ASARLARIDAN FOYDALANISH - Boboqulova Madina Mirzohid qizi; Muborakxon Ganiyeva (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Mazkur maqolada Sharq mutafakkirlarining ijodiy faoliyatidagi ta’limtarbiyaga oid yondashuvlari, g‘oyalari, qarashlarini yosh avlodning ongiga singdirishda tarbiya usullari va vositalarini o‘rganish, hayotda ulardan to‘g‘ri foydalanish, ta’lim jarayonida tarbiyaning o‘rni katta ekanligi, ta’limdan avval tarbiyaviy ta’limni uqtirish, tarbiya to‘g‘ri shakllantirilsa ta’lim siaftli bo‘lishi va komil insonni tarbiyalash jamiyat uchun qanchalik zarurligi aks ettirilgan. Bu haqida Sharq mutafakkirlarining odilona qarashlaridan fikrlar keltirilgan. Shu bilan birga o‘tkazilgan tadqiqotlar natijasida Sharq mutafakkirlari asarlarini o‘rganish, ular asosida darslarni to‘g‘ri tashkil etish, bolalar maʼnaviyatini shakllantirishdan iborat.