IFRS NING GAAP BILAN SOLISHTIRGANDAGI AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI - Numonov Fayzullo Nurmuhammadjon o‘g‘li; Gafurov Xurshid Maxsudovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
IFRS yoki xalqaro moliyaviy hisobot standartlari dunyoning ko’plab mamlakatlarida qabul qilingan buxgalteriya hisobi standartlaridir. GAAP yoki umumiy qabul qilingan buxgalteriya tamoyillari AQShda foydalanish uchun Moliyaviy Buxgalteriya Standartlari Kengashi (FASB) tomonidan ishlab chiqilgan buxgalteriya hisobi standartlari to’plamidir. IFRS ham, GAAP ham ma’lum o’xshashliklarga ega bo’lsa-da, ular sezilarli farqlarga ega.